Kediler Neden Saklanır?

Köpeklerde Zehirlenme Belirtileri
Kasım 11, 2021
Hayvanlar Hakkında 24 İlginç Bilgi
Kasım 11, 2021
Tümünü göster

Kediler Neden Saklanır?

Kedilerin kendine has davranışları vardır. Bazıları bizler gibi çekingen olurken bazıları ise sosyalliğe çok dikkat eder. Davranışlarını yakından gözlemleme şansı yakaladığımızda onlarla ilgili her an yeni keşifler yapıyoruz. Her keşifte ise onları daha yakından tanımanın mutluluğu içerisine giriyoruz.

Bazı davranışlar onları ne kadar çok tanıdığımızı düşündürse de iyiye mi işaret yoksa kötüye mi anlamakta zorluk çekebiliriz. Düşündüren davranışlarından bir tanesi de saklanma huylarıdır. Peki, kediler neden saklanır? Bu konuda birçok soru işareti beynimizde dolaşıyor. Aslında bu soruyu genişleterek “kedim örtü altında saklanıyor, neden?” gibi birçok konu aklımıza gelebilir. Bu tür sorulara verilebilecek spesifik bir cevap aslında olmasa da potansiyel sebepleri sıralamamız mümkün.

Kedim Niçin Saklanıyor?
Endişe, hastalık, korku ya da merak… İşte bazı sebepleri bunlar olsa da genel anlamda doğal olarak saklanma isteğinin de belirtisi olabilir. Kedinizin tüm davranışlarını gözlemlemek olası bir tehlikenin önüne geçmesi adına önemli bir husustur.

Korku Sebebiyle Saklanma
Can dostlarımız, kendilerine güvenen hayvanlar olsa bile kendilerinin çözmekte zorlanacağı bir durum içerisinde kaldıkları zaman ortamı terk edip savaşmayı tercih edebilirler. Savaşmak veya saldırmak yerine ortamı terk etmek istediklerinde bir eşyanın altına ya da ardına saklanarak güvenli hissettikleri bir noktaya geçerler.

Yukarıda saydığımız hususlar oldukça doğal bir davranıştır. Asıl dikkat edilmesi gereken gerçek sebep, kedilerin hangi sıklık ile ya da ne kadar sürede saklanmak istedikleridir. Çekindikleri insanlar ya da bazı durumlardan kaçmak isteyen kediler, onları tedirginleştiren durum ortadan kalktıktan hemen sonra eski yaşantısına geri dönerler.

Yalnız Kalma Sebebiyle Saklanma
Elbette tek yanıt korkmaları değil. “Kediler niçin saklanır?” sorusuna verilebilecek en yakın cevaplardan bir diğeri ise yalnız kalma istekleridir. Güçlü hislere sahip olan can dostlarımız ortamda oldukça fazla uyaran olduğunda sakinleşmek adına kendi kendine kalmak için bu davranışları benimseyebilir.

Isı Dengeleme İçin Saklanma
Bazen ise kedilerde saklanma davranışı olarak ısı dengeleme için saklanma huyu gözetlenebilir. Özellikle kış aylarda dar ve küçük alanlara saklanıyorsa ısılarını dengeleme isteği olabilir.

Smart Pet Bodrum
Smart Pet Bodrum
Smart Pet Bodrum olarak amacımız ve hedefimiz tüm dostlarımızın sağlıklı, huzurlu ve güven içinde yaşamını sürdürmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir